ONZE LIEVE VROUWE WAVER
In the Flemish part of  Belgium, in  Onze Lieve Vrouw Waver you can find the Ursulinen convent. It was a  boarding school where education was given to girls and young women of privileged classes. The profits of it were applied to give lessons to poorer children as well.
To reach this target, the education was of high standards in a healthy and rather luxury environment in which all kinds of styles were represented, amongst them Art Nouveau. Especially the Winter garden is world-famous for its beauty. Note that here too, are several dragons hidden in these buildings!
You can find additional information, about this highlight in Art Nouveau beauty on:
In het Belgische Onze Lieve Vrouw Waver, staat sinds  1841 het instituut van de Ursulinen. Een zusterorde die zich als een tegenhanger  van de Jezuïetenorde  bezig hield met het onderwijs aan specifiek meisje en jonge vrouwen.  
In OLV Waver kreeg dit een wel heel bijzondere invulling omdat men op een doelgroep mikte die gefortuneerd was, van adel of in diplomatieke dienst. Met de verdiensten die dat opleverde werd ook het onderwijs aan minder bevoorrechten mogelijk gemaakt. En revolutionair idee in die tijd. Om die doelgroep inderdaad binnen te halen beijverde men zich om onderwijs van hoogstaande kwaliteit te bieden in een pensionaatomgeving waarin hygiëne, en schoonheid centraal stonden. Dat men daar in slaagde blijkt uit het enorme gebouwencomplex dat uit het Mechelse land oprijst. Bij verschillende uitbreidingen schroomde men niet om van de diensten van Art Nouveau kunstenaars gebruik te maken, wat niet gebruikelijk was, omdat die beweging als tamelijk antiklerikaal werd beleefd in die tijd.
Dit leverde echter wel het gewenste succes op, honderden leerlingen vanuit de hele wereld. In het kader van de culturele vorming van de leerlingen zijn overigens allerlei bouwkundige stijlen zijn in het gebouw vertegenwoordigd.
Maar met name de Wintertuin met prachtige Art Nouveau vormgeving en glas in lood taferelen werd ervaren als een representatieve omgeving waarin men de bezoekende familie kon ontvangen.  De glas in lood taferelen verbeelden het dagverloop van ochtendstond (reiger) tot  schemering (uil). Met daar tussen de vliegende zwaluwen. Ook niet onvermeld mag blijven dat ook op deze locatie  weer meerdere afbeeldingen van draken zijn te ontdekken!!
Exterieur / Exterior
Wintertuin / Wintergarden
Fountain by Villeroy and Boch
http://www.olvwaver.be/