Aalten is mijn woonplaats en dit is het enige bouwwerk op dit gebied wat de moeite waard is. Hoewel niet gebruikelijk is het m.i. wel door de AN vormentaal beïnvloed. Florale en plantaardige motieven werden vaker toegepast in deze stijl maar zo "groen"als hier, heb ik het niet vaak gezien met al die peulvruchten boven de ramen.
Duidelijk een interpretatie van een plaatselijke bouwer..
Alleen in Arnhem (zie daar) heb ik nog iets soortgelijks aangetroffen.

Aalten is my hometown and this is the one and only building, worth to talk about.
Although it has a strange appearance. It ís Art Nouveau influenced.
Floral or vegetable ornaments are common in this style but I've never seen it so “green” as with those podded peas above the windows.


De interieurfoto's zijn van de Beukenhof. Hofstraat 12. De villa van de directeur van de vroegere textielfabriek. Het exterieur is eclectisistisch maar het Jugendstil trappenhuis is erg mooi. De oorspronkelijke glas in lood ramen zijn door oorlogshandelingen vernietigd.

The interior pics are of  De Beukenhof. Hofstraat 12. The estate of the former directors  of the textile factory that once was in Aalten. The exterior is eclecticistic but especially  the stairwayhall is very interesting.The original stained glass windows were destroyed in world war two.
Het vroegere ketelhuis van die textiel fabriek heeft een prachtige  dakdraagconstructie met nog de origineel gebruikte verf, hoewel het geen
AN is, weerspiegelt het wel de tijdgeest gedachte dat je constructies niet weg moest moffelen maar dat ze gezien mochten worden, en dat je ze daarom kon verfraaïen. Het is lange tijd  de prooi van vandalisme en
brandstichting geweest. Sinds kort is er een voorzichtige restauratie gaande!

The former boiler-house of that factory has an beautiful
roof-beamconstruction still with the original paint.
It is left to vandalism and fire-raising!
Het Middeleeuwse vestingstadje Bredevoort maakt ook deel uit van de gemeente Aalten.
Een van de fraaiste huizen daar is Villa Maria aan de Misterstraat 4.
AALTEN
Knoppenpagina