BUSSUM
Wie door BUSSUM loopt valt van de ene architectonische verrassing in de andere. En ook de Jugendstil is er nog ruim vertegenwoordigd.
De buurt rond het station is met name interessant (Oranjebuurt en Zuid-Afrikaanse presidenten- zoals in veel meer steden is het ook hier raak).

Maar ook het centrum heeft 'snoepjes'. Interessant met name zijn de Jugendstil betegelingen aan de Nassaulaan 34 die te maken hebben met een daar ooit gevestigde melkschenkerij, een vaker voorkomend verschijnsel rond 1900
Er zijn hier een drietal tableaus: 1: toont tekst:'Melk houdt Jeugd' Een melkman reikt een glas melk aan een verpleegster die een kind op schoot heeft. 2: toont tekst: 'Gooiland' met een melkende boer. 3: toont tekst 'Vreugd' en een zestal dansende kinderen.
Anyone who goes for a walk in Bussum will be very surprised by the architectural diversity, including Jugendstil. As often, around the railwaystation.
But the city center has some highlights as well. For instance some tiles at  the façade  of the building at Nassaulaan 34. The refer to a dairy milk bar that was established at this point around 1900. The tiles: 1. Text: 'Milk keeps you young'.
A milkman gives  glass of milk to a nanny or nurse with a child on her lap.  
2. Text: 'Gooiland'with a milking farmer. 3. Text: 'Joy' and six dancing children.
De La Rey laan 2
Brinklaan 25   with tiles of the ingredients for wine and beer.
Kapelstraat 14
Mecklenburglaan
Nassaulaan 17-19  Day and Night
Verder zijn er aan de Stationsweg, op een paar gevels tegeltableaus aangebracht die,  gericht op de spoorlijn, reclame uitdragen voor chocolade producerende bedrijven.  Met, dat moet gezegd, een alleraardigste vormgeving.
Near the station, in view from the railway,  there are some fine tile tableaus with advertisements for chocolate products.
Buiten het centrum, aan de Parklaan zijn er een paar fraaie landhuizen te vinden op de nummers 37 (Vreeburg)  en 20.


In the outskirts at Parklane 37 (Vreeburg) and 20 there are some beautiful villas.