Utrecht -Apotheek  de Liefde's Centraal
Voorstraat 6
Als je je wat langer bezig houdt met Art Nouveau / Jugendstil kan het je niet ontgaan dat er in die tijd een grote  gerichtheid was op het Sint Joris en -vooral- de draak thema. Van Scandinavië (waar het letterlijk Drakarstil heette)  tot Spanje overal steeds weer die draken. Utrecht vormt daar geen uitzondering op!
In de de wijk rond het Wilhelmina park en Emmalaan; overal gekras van klauwen, gekronkel van geschubde lijven en gefladder van drakenvlerken...
Around 1900 there was a widespread occupation with the motif of St. George and -especially- the dragon.
From Scandinavia (where they called it litterally: Drakarstil) to Spain, dragons everywhere...
Utrecht in the quarter around the Wilhelmina park is no exception. Here too the scratching of claws, winding dragonbodies and the fluttering of dragonwings.....
UTRECHT
Utrecht - Korte Jansstraat
Deze onttroonde vorstin (1901- H.Scholtz) maakte ooit deel uit van het hoofdkantoor van de verzekeringsmaatschappij "de Utrecht" aan de Catharijnesingel.
Dit kantoor  werd beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de Nederlandse Nieuwe (bouw)Kunst. Het is gesloopt om plaats te maken voor, een de menselijke maat overstijgend, winkelcentrum (Hoog Caterijne) dat nu op zijn beurt weer gesloopt gaat worden.
Dit beeld werd in het front van het winkelcentrum (vredenburg ingang) opgenomen en mijmert nu over betere tijden...

One of the finest examples of Dutch Jugendstil, was  demolished to make way for a monstrous shopping centre which was outdated from it's opening day in the early seventies.
Some parts (more notably a few statues and some wrought iron work) have been stored.
This statue forms a part of the 'Hoog Caterijn' shopping mall' facade.....

Zadelstraat 19
Lijnmarkt 20
Abstedebrug-Nieuwe gracht
Café 'De Witte Ballons' Lijnmarkt 12
Lepelenburg
Nieuwe gracht 87
Hoek Springweg- Lange Smeestraat
Steenstraat 70
Ramstraat